Ο χάρτης δείχνει με διαδραστικό τρόπο τα ταξίδια των Ελλήνων Λογίων. 

Καταγράφονται δραστηριότητες 66 Λόγιων [από 2650 εγγεγραμμένους] σε 134 πόλεις από το 1640 έως το 1853.

Το μέγεθος του κύκλου γύρω από κάθε πόλη είναι ανάλογο με τον αριθμό των Λογίων που τις επισκέφθηκαν. 

Επίσης τα νήματα συνδέουν τις πόλεις που επισκέφθηκαν οι Λόγιοι με χρονολογική σειρά δηλαδή από την γέννηση τους μέχρι τον θάνατό τους.

Περιηγηθείτε με τον εξής τρόπο: Μεγαλώστε τον Χάρτη και πηγαίνετε στην Κέρκυρα. Πατήστε κλικ.

Θα εμφανισθεί ο κατάλογος των Λογίων που επισκέφθηκαν την Κέρκυρα με αντίστοιχες λεπτομέρειες. Ένας από τους Λόγιους είναι ο Ευγένιος Βούλγαρις.

 

scholars01

 

Κάντε κλικ στον όνομα του Ευγένιου Βούλγαρι. Θα εμφανισθεί η καρτέλα με αναλυτικές πληροφορίες για τον Λόγιο,
δηλαδή για τα έντυπα κείμενα του, τα χειρόγραφα του, την βιογραφία του και σε ποιες Σχολές του Γένους υπηρέτησε ως Σχολάρχης, Δάσκαλος ή Μαθητής.

Πατήστε κλικ στα «έντυπα κείμενα»

 

scholars02

 

 

Θα εμφανισθεί ο κατάλογος των βιβλίων και ταυτόχρονα σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε τους επιστημονικούς όρους που υπάρχουν σ’ αυτά.

Πατήστε το εικονίδιο view για να ξεφυλλίσετέ το βιβλίο που σας ενδιαφέρει ή το εικονίδιο του pdf για να το κατεβάσετε στην αντίστοιχη μορφή στον υπολογιστή σας

 

 

 

scholars03

 

Πατήστε ξανά κλικ στον όνομα «Βούλγαρις Eυγένιος» για επιστρέψετε στην καρτέλα με τις αναλυτικές πληροφορίες για τον Λόγιο, για να διαβάσετε την βιογραφία του ή να δείτε πληροφορίες για τις Σχολές στις οποίες υπηρέτησε κλπ.

Στο τέλος ξαναγυρίστε στον Διαδραστικό Χάρτη των Λογίων από το μενού -> Προγράμματα -> Διαδραστικός Χάρτης Λογίων

Από τα φίλτρα επιλέξτε τον Λόγιο «Βούλγαρις Ευγένιος» και πατήστε «Αναζήτηση».

Εμφανίζεται ο Χάρτης με τους τόπους που επισκέφτηκε  ο Ευγένιος Βούλγαρις και το νήμα που συνδέει τις πόλεις ακολουθεί τη χρονολογική σειρά από την γέννηση του Λογίου μέχρι τον θάνατο του.

Πατήστε "Καθαρισμός" για την επαναφορά της βάσης δεδομένων. Από τα φίλτρα "Περίοδος από" επιλέξτε την χρονική περίοδο που σας ενδιαφέρει πχ. 1800 - 1853.

Πατήστε «ΔΙΑΝΥΘΕΙΣΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΛΟΓΙΟ» για να δείτε σε γραφική απεικόνιση τον συγκεντρωτικό πίνακα με τις διανυθείσες αποστάσεις ανά Λόγιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...